Volg Charlily

Volg CharLily op Facebook Volg CharLily op Twitter

Goede Doel

Alle opbrengsten van de CharLily producten worden geschonken aan het goede doel. CharLily zet zich in of heeft zich ingezet voor de volgende goede doelen:

KiKa (Kinderen Kankervrij) (2010 - 2013)

KiKa heeft als doel om fondsen te werven voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker. Daarbij streeft KiKa naar:

  1. Verhoging van de genezingskans
  2. Verbetering van de kwaliteit van de behandeling (minder agressief waar mogelijk)
  3. Vermindering van bijwerkingen na de behandeling (effecten op latere leeftijd)

Bijna 25% van alle kinderen met kanker overlijdt aan deze ziekte. Ruim 75% geneest, maar door een agressieve behandeling kunnen zowel tijdens als na de therapie vervelende bijwerkingen ontstaan. De huidige chemo’s zijn dusdanig agressief dat kinderen die vandaag genezen zijn verklaard op latere leeftijd alsnog bepaalde orgaandefecties kunnen krijgen.

Dankzij de informatie uit nieuw genenonderzoek weten we bijna zeker dat we nieuwe behandelingsmogelijkheden kunnen ontwikkelen om kinderkanker vaker te kunnen genezen en 'vriendelijker' te kunnen behandelen. Elk kind dat kanker heeft of krijgt, kunnen we dan tijdens én na de behandeling veel meer kwaliteit van leven geven. Wat is er nodig om dat te laten gebeuren?

Meer dan 95% van de bestaande fondsen richten zich op alle vormen van kanker bij volwassenen. Kanker bij kinderen is veel zeldzamer dan bij volwassenen. Gelukkig maar! Dit is tegelijkertijd een probleem want hierdoor richten deze fondsen zich niet speciaal op kinderkanker. Vernieuwend onderzoek voor kinderkanker vereist een aanpak die gericht is op specifieke genetische eigenschappen voor kinderkanker. KiKa vraagt voor dit onderzoek extra steun.

Voor meer informatie over KiKa, bezoek dan eens de website van KiKa: www.kika.nl

Rescue Baby Gambia (2013 tot heden)

Rescue Baby Gambia zet zich in voor de zorg voor moeder en kind in Gambia. In Nederland ontvangt elke zwangere vrouw van de zorgverzekeraar een kraampakket. In dit pakket zitten materialen die gebruikt worden tijdens de bevalling en de kraamperiode. Niet alle materialen worden gebruikt. De restanten van de pakketten worden verzameld en naar Gambia gestuurd zodat ze daar alsnog gebruik kunnen worden.

Voor Rescue Baby Gambia zijn wij doorlopend op zoek naar de volgende spullen:

Voor meer informatie over Rescue Baby Gambia, bezoek dan eens de website: www.rescuebabygambia.nl of bekijk eens de informatie folder. Ook kun je Rescue Baby Gambia helpen door middel van "Sponsor een doos" waarvan je hier de brochure kunt downloaden.

Rescue Baby Gambia Front
Rescue Baby Gambia Back